2015. okt 09.

Kettlebell súlyedzés = zsírégetés + izomnövelés

írta: Alwine
Kettlebell súlyedzés = zsírégetés + izomnövelés

Könnyű és hatékony edzés otthon harangsúllyal

Topfit akarsz lenni ? Dolgozz harangsúllyal otthon saját fitnesz termedben ! Hatékony edzést építhetsz fel zsírt égetve potyognak majd a kilók rólad. Felépíthetsz ingyen magadnak edzésprogramot s időt és pénzt spórolsz. Ministúdiód = te + kettlebell. Kiegészítheted így az ún. bodyweight - testsúly edzést és változatosabb edzést végezhetsz. Mutatunk néhány gyakorlatot és segítünk a megfelelő kettlebell kiválasztásában. Kérünk edzés előtt mindig konzultálj orvosoddal.

kettlebell harangsuly edzes fogyokura dieta swing

1) Kettlebell Swing

A harangsúly - kettlebell swing a legfontosabb alapgyakorlat a kettlebell edzés alatt. Már ez az egyetlen mozdulatsor elegendő ahhoz, hogy teljes edzéstervet készíts. Kezdőként ezzel a mozdulattal kell kezdeni és tökéletesíteni, mielőtt más gyakorlatokat végeznél. Ne legyél türelmetlen: kell idő az elsajátításhoz. Csak gyakorolj,gyakorolj ! A Swing ugyanis jobban tanít kitartást és edzi a lábadat, a törzset és hátadat, sokkal jobban mint más fitnesz gyakorlatok. Megéri az időt erre befektetned. A legfontosabb:
 • az erő lábaidból és csípődből jöjjön, NE a karjaidból
 • az erőhatás a csípőből kirobbanó legyen, szinte felfelé lököd a kettlebell-t
 • feneked ennél a gyakorlatnál hátrafelé mozduljon, mintha le akarnál ülni
 • hátad legyen bot-egyenes valamint mellkasod egyenes

kettlebell clean edzes fitnesz karizom harangsuly

2) Kettlebell Clean

Amint tudod a " Swing "-et jöhet a " Kettlebell Clean " mozdulatsor. Ez az edzésforma előkészít egy másik ún. " Overhead Press " edzést is. Fontos :
 • az erő a lábakból jön
 • kitörő mozdulat a csípőből
 • a kettlebell-t a testhez közel a magasba emeljük

kettlebell overhead press harangsuly

3) Kettlebell Overhead Press

Ha már jól végzed a " Kettlebell Clean "-t folytathatod ezzel a mozdulatsorral. Karokat és válladat valamint törzsedet erősíted hatékonyan. A következőket tartsd be:
 • kiindulás a " Kettlebell Clean " pozíció
 • tested legyen feszítve: has, fenék és hát feszes
 • nyújtsd ki könyököd és nyomd karodat nyújtott helyzetbe
 • utolsó pozícióban a felkar közel van a fülhöz és a váll megereszett

bannerfans_16545080.jpg

Szólj hozzá

fogyás zsírégetés fitnesz kettlebell fitness súly testedzés súlyzó súlyzózás köredzés izomnövelés kettlebell edzés hátizom erősítés spartan kettlebell műanyag kettlebell fém kettlebell harangsúly swing kettlebell kettlebell clean kettlebell overhead press farizom erősítés karizom erősítés combizom erősítés mellizom erősítés bodyweight edzés 2 kg kettlebell 4 kg kettlebell 8 kg kettlebell 12 kg kettlebell 16 kg kettlebell 20 kg harangsúly 24 kg súly 28 kg súly 32 kg kettlebell lábizom erősítés