2015. nov 10.

Az úszás jótékony hatása

írta: Alwine
Az úszás jótékony hatása

Asics, Zoggs & Effea úszófelszerelések: úszósapka,úszószemüveg,úszónadrág és papucs

uszas uszosapka uszoszemuveg uszonadrag

1. Egészséges és erős test

Az úszás kívül és belül működik: kezdve a szívünkkel. Úgy mint a futás és biciklizés az úszás is lehet aerobic és anaerobic. Olyanná alakítod az úszást, ami neked szükséges: míg az aerobic úszás szívedet egy bizonyos zónában tartja és erősít; addig az anaerobic úszásforma jobban megerőltet, kevesebb oxigénnel intenzívebb és fárasztóbb. Mindkettő úszásforma eredményes. Igazából nem kizárható a kétfajta technika. Úszás közben mindkettőt alkalmazod, azonban az egyik dominál. A légzés ritmikussá és periodikus alakul valamint erősíti a tüdőt. A szív – és érrendszer erősítése mellett izmot építesz és zsírt veszítesz. A mozgásnak köszönhető fogyás támogatja a csontrendszer és ízületek egészségét. Az úszás emellett még nyújtja is az izmokat. Mit jelent ez ? Az izomnyújtásnak köszönhetően sokkal flexibilisebb leszel. Rugalmasságod megóv a sérülésektől valamint az ízületek szakadásától.

2. Érzelmi feltöltődés

Örömhormonok! Ezek a pici kémiai kitörések boldoggá teszik egész testedet. Az endorfinok az úszás jutalma. Az örömhormonok növelik az önbizalmad és kellemes közérzetet ajándékoznak. Emellett csökkentik a stresszt és segítenek a gondtalan alvásban.

3. A lélek nyugalma

Engedd, hogy a víz lebegtessen. A vízben eltöltött idő csak a tiéd. Úszás közben csend van és csak magadra fókuszálhatsz. Kapcsold ki agyadat, hogy újra feltöltődhessen. Hagyjál most mindent figyelmen kívül, hiszen újra foglalkozhatsz vele később. Az úszókra mondják, hogy kiemelkednek az ábrázolás technikájában, mivel ők töltik el a legtöbb időt saját agyukban. Mivel a medencében rengeteg időt szánhatnak magukra, sokkal jobb összhangban vannak önmagukkal.

babauszas babyuszas kismama uszas uszosapka

4. Megnövelt energia

A víz frissessége és az elért súlytalanság csodás érzést ad. A mondatot, hogy „ Túl fáradt vagyok az edzéshez. „ elfelejtheted úszás után. Egész napod kicsengését megváltoztathatja egy kellemes úszás. Bár mindegy mikor ugrasz a vízbe, meghatározó lesz az úszás a napodra.

uszas-sportmarket-uszosapka-uszoszemuveg.jpg

5. Fájdalomcsillapítás

Vedd le a terhet magadról ! A napközben ért fájdalom elmúlik úszáskor. Úszáskor izmaidat nyújtod. Futás és súlyzózás nincs hatással az ízületekre. A ízületek feszességét az úszás oldja és enyhíti a nyomást. Az úszás intenzitása tőled függ: rehabilitáció alatt vagy ? Alakodra ügyelsz ? Változtathatod közben a technikádat mialatt múlik fájdalmad és csökken a súlyod is. Egészségedre !

felnott zoggs effea uszosapka uszoszemuveg

Szólj hozzá

úszás papucs predator asics tide babauszas fuldugo toddler strandpapucs endura zoggs effea uszonadrag uszosapka uszoszemuveg orrclipp baby uszas gyerekuszas kismamauszas felnott uszas