2015. nov 16.

Funkcionális edzés medicinlabdával

írta: Alwine
Funkcionális edzés medicinlabdával

Izomfejlesztés otthon vagy fitnesz teremben - az eredmény: stabilabb törzs

Medicinlabdával minden workout valóban kerek. Elmondjuk mire ügyelj edzés alatt.

A medicinlabda több mint 150 éve is már gyógyító hatásáról vált híressé ( pl. túlsúly esetén ) Medicinlabdával ugyanis egyetlen egy mozdulat alatt is több izomcsoportot mozgathatsz meg. Az izomfejlesztésnek köszönhetően mindennapi tevékenységeket könnyebben végzünk majd el: legyen az bevásárlás vagy utazóbőröndünk felemelése. Mindemellett erősít a medicinlabda edzés szív –és érrendszerünket; legfőképpen amikor sok, egymást követő mozdulatot teszünk. Tartalma teszi ilyen hatékonnyá, ami miatt nehezebb mint a többi labda. Ma már nemcsak a klasszikus bőr modelleket vásárolhatjuk. Elérhetők már műanyag medicinlabdák, melyek a kosárlabdához hasonlítanak. Az jó medicinlabda nem pattan vissza s érkezés után helyben marad.

medicin-labda-crossfit-funkcionalis-edzes.jpg

Már a medicinlabda megfogása megfeszíti a has –és hátizomzatot, mivel súlya miatt mindkét kézre szükség van. A labda dobása vagy annak elérése pedig már elindítja reakciós és koordinációs képességünket is. Súlya ugyan nem elegendő a teljes maximált erős workout edzéshez, de optimalizálja gyorsasági és kitörő erőnket, amikor szakaszugrásokat végzünk. Atléták, bokszolók és labdajátékosok hatalmasat profitálnak egy-egy medicinlabda edzés során; úgymint a crossfit - köredzés követői továbbá nők és férfiak, akik fittek szeretnének lenni. Tökéletes edzéskiegészítő partner gyakorlatokhoz is; például amikor leguggolva balra eldobjuk – ehhez leguggolunk és felálláskor kinyújtott karral dobjuk a medicinlabdát.

Otthon, fitneszteremben vagy a szabadban végezhető az edzés; bárhol ahol nagy a tér. A medicinlabdát könnyen szállíthatjuk hátunkon hátizsákban. A szabadban semmi sem akadályoz. Egy fa akár helyettesítheti a falat dobáskor. A fitneszteremedzés előnye, hogy több súlyú medicinlabda közül választhatunk.

Vásárláskor a súly vizsgálata mellett, tapintsd meg a medicinlabda anyagát. Minél több varratrész van, annál jobb fogása lesz. Vannak most már fogantyús medicinlabdák, így szinte úgy használhatja a labdát, mint a harangsúlyt – a kettlebell-t.

Legjobb gyakorlatok medicinlabdával – hamarosan folytatom … kedvencem :

Szólj hozzá

crossfit fitnesz fitness hasizom winner medicinlabda izomfejlesztés hátizom medicin funkcionális edzés bőr labda bőr medicinlabda törzsizom winner labda