2015. nov 23.

Mit ad neked a jóga ?

írta: Alwine
Mit ad neked a jóga ?

Fejleszd jógával belső és külső értékeidet

detox-yoga-trendjoga.jpg

Mit ad a jóga? Mire jó? Jóga csodás testérzetet ad. De vajon ez minden? A jóga bevált módszer a teljes testhez, jó közérzethez valamint rengeteg előnnyel bír: ilyen a feszes izmok és flexibilis test kialakulása. A legjobb benne, hogy csak egy jógamatracra van szükséged. Valójában a rendszeres jógával sokkal többet kapsz mint gondolnád.

  • Koncentrációs képességed növelése - Hétköznapi rohanó életvitelünk mellett nehezen tudunk összpontosítani egy dologra. Rengeteg más hatás elvonja a figyelmünket és nem tudjuk elvégezni pontosan teendőinket. Jógatanfolyam alatt tanárod többször is figyelmeztetni fog, hogy fókuszálj jobban a légzésedre. Nagyon nehéz, amikor becsukod szemed csak a légzésedre koncentrálj.

 

  • Nagyobb türelem hétköznap - Erősebben fogsz a jóga gyakorlása mellett figyelni az adott pillanatra. A jelenben való lét mélyebb lesz. Türelmetlenségünk okozza, hogy gyorsan és hirtelen máshol akarunk lenni vagy más dolgokkal szeretnénk foglalkozni. A jóga alatt egyes elemek elvégzése alatt pontosan összpontosítunk a gyakorlatra és légzésünkre. Csak a jelen nyugalma és csendje vesz majd körül.

 

  • Alvászavar megszüntetése - Kortól függetlenül gyötri a fiatal anyukákat, a vizsgára készülő diákot vagy a változókorba lépő üzletembert az alvászavar. Kellemes zene és lágy fények mellett elvégzett speciális jógagyakorlatok segítik az ellazulást és agyunk kitisztulását fókuszálva csak saját magunkra.

 

  • Méregtelenítés – detox - Vannak kifejezetten speciális méregtelenítő „ Thema Detox Yoga „ tanfolyamok. Jógával fogyni is lehet. Speciális jógagyakorlatokkal tested elkezd tisztulni, oxigénnel dúsított vér áramlik szervezetedben. Bizonyos ún. „ asanas „ gyakorlatokkal stimulálhatjuk az emésztőrendszert, így a veséket és májat; melyek kulcsfontosságú s test méregtelenítésében.

 

  • Nagyobb önbizalom – jógagyakorlatok alatt erősödnek belső és külső tulajdonságaink: erő, egyensúly és koncentráció.

 

  • Kiegyensúlyozott hormonháztartás - Testünket a jóga képes újra egyensúlyba hozni. Főként mirigyekre és a belső elválasztó rendszerre hat. A csecsemő póz nyugtató hatása a mellékvesére elismert, elvezetve így a stressz hormonokat.

 

  • Földhöz ragadottság – a jóga segít bennünket feldolgozni különböző változásokat, melyek kapcsolatainkban, munkánk során érnek: akár költözés vagy munkahelyváltásról legyen szó.

 

  • Fokozott kreativitás – a kreativitás nemcsak egy festmény megalkotását jelenti, hanem akár csak leleményes gondolkodást: „ out of the boksz „ szabadjára engedett gondolatszárnyalást eredményez.

 

  • Élesebb ösztönös megérzés - racionálisan felépített világunkban sajnos ritkán hallgatunk intuitív énünkre. Jógával megtanulhatjuk értékelni a belső csendet és félelmeink megelőzését segíthetjük.

 

Próbálj elvonulni kis időre, hogy magaddal lehess. Tudom, nehéz : jómagam is anya s feleség vagyok. Adj időt magadnak. Megérdemeljük mindannyian, sőt szükségünk van rá. Kívánom, hogy otthon vagy csatlakozva egy jóga csoporthoz megtaláld belső nyugalmad és erősítve testedet és lelked új erővel készülhess az ünnepnapokra. Namaste 

 

 

Szólj hozzá

joga jóga yoga ball jógamatrac jógaszőnyeg blackroll jógahenger