2015. dec 08.

Legyél fitt télen is

írta: Alwine
Legyél fitt télen is

Télen is kalandok várnak ránk. A téli szürkeségben persze szükség van pár motiváció trükkre

 
Kifogás: túl hideg van:
határozd meg előre, melyik napon fogsz futni vagy sétálni. Készítsd elő kedvenc zenédet. Kutatások szerint,ha már előtte hallgatod kedvenc dalod, felpezsdít és motivál. Gondolj arra, hogy a téli levegő mennyivel több friss oxigénnel tölti meg tested minden részecskéjét az egész napos irodában töltött munka után. Természetesen jutalmaznod kell magad. Mehetsz futás vagy edzés után infra szaunába. Fontos, hogy futáskor megvéd tested, hiszen a hidegben érzékenyebb lesz fertőzésekre. Nem luxus vízálló ruházatot és cipőt választanod. 

Kifogás: túl sötét van: sajnos igaz, hogy a reggeli és esti sötét miatt belső saját óránk is átáll. Így nagyon nehéz elképzelni, hogy munka után futni induljunk vagy kerékpárra üljünk. Kilépve munkahelyünkről úgy érezzük már vége a napnak és nyugalmi állapotra kapcsolunk. Ha már rosszkedvvel gondolunk az esti mozgásra, ne is induljunk neki; mert így csak negatív élmény lesz. Ha megtehetjük lépjünk ki napközben minél többször a szabadba: akár lehet tízórai szünetben vagy ebédidőben. Napi 20 perc a nappali fényben már segít a szervezetnek. Ha lehet az arc és a kezek maradjanak szabadon. Testünk a borult ég esetén is feltankol és szerotonin képződik – így fittnek érezzük magunkat és még kedvet is kapunk az esti mozgáshoz pl. egy spinning otthon a biciklin vagy egy edzéshez a fitnesz teremben.

Kifogás: túl gyenge vagyok: képesek vagyunk saját magunkat lehúzni azzal, hogy „ munka után éhes vagyok s sietek haza „ helyett például vigyünk magunkkal szendvicset, amit munka végén megehetünk s elmarad a farkaséhség azaz rögtön jobb lesz a kedvünk. Viccesnek tűnik, de sokszor ilyen apróságon buknak el a reggel vagy este eltervezett fitnesz tervek. Hajlamosak vagyunk az időjárást is hibáztatni. Ha esik, menjünk futás helyett barátnőnkkel úszni. Készítsünk előre stratégiákat. Például napközben többször hangoztassuk, hogy ma sietünk időben menni; mert fontos teendője van. Ébredj fel és élj !

10625045_541125032654440_2216202939066145324_n.jpg

 

Szólj hozzá